Una calda si una rece cu RDS

Dupa multi ani de cand suntem in Iasi a sosit momentul ala magic si ne-am pus cablu. Televizorul statea de vreo 4-5 ani degeaba (cred ca a mers maxim o luna) si practic era ca nou. Stiu ca pe vremuri faceai cerere si veneau la tine cand isi aminteau ei si dupa multe telefoane si nervi consumati.

Se pare ca lucrurile au mai evoluat intre timp si in zilele noastre totul se intampla de pe o zi pe alta. Am facut cerere seara pe la 10, a doua zi m-au sunat de confirmare, mi-au trimis contractul pe mail si la orele 13.00 echipa era deja la mine sa-l instaleze. Pot spune ca am fost placut surprins pentru ca ma asteptam sa trag un pic de ei pana sa vina. A ramas sa merg eu la unul dintre sediile lor pentru a ridica si receiver-ul HD ca sa pot prinde si celelalte canale HD.

Dupa vreo doua zile ajung la sediu si dupa vreo jumatate de ora de asteptat imi vine si mie randul. Prezentam buletin, povestesc dorintele si dupa vreo 10 minute eram cu receiver-ul in brate. Ca o recomandare pentru cei de la RDS – ANGAJATI personal!! Erau doua ghisee deschise, fiecare cu cate 4-5 clienti si se lucreaza la foc continuu. Cred ca saracii oameni nici la baie nu au timp sa se duca.

receiver rds DCD 4414 IRR

Ajung acasa, montez aparat, dau cautare si apare minunea – imagini impecabile, fluide, calitate HD ce dracu! Minunea nu a tinut decat vreo jumatate de zi pana s-a blocat. Modelul este un DCD 4414 IRR (sper sa nu gresesc ca nu-l mai am in fata). Am zis ca are ceva telecomanda. Verific, totul ok. Apas butoanele de pe receiver, nu se intampla nimic. A pornit din nou doar dupa ce l-am scos din priza si l-am repornit. Asta pentru inca vreo jumatate de ora. Si a tinut-o tot asa pana am facut carare din pat pana la televizor.

Sun ieri la call center, raspunde cineva dupa 10 minute (ce atata graba??) si-mi ofera solutia salvatoare: dati din nou cautare dupa canale. Ce logica o fi avand acest lucru, n-am inteles. Am zis ca am facut acest lucru (nu-l facusem va dati seama) si mi-a recomandat sa-l duc la un punct de service sa vada baietii ce e cu el. Este prost, asta e defectul lui!!

Am cautat si pe forumuri si se pare ca problema cu acest model este cunoscuta si sunt destul de multi clienti care se plang de proasta functionare a produsului DCD 4414 IRR. Chiar nu conteaza asta se pare, ei asta au in stoc, asta dau mai departe. L-am lasat azi in service (dupa ce am stat din nou vreo jumatate de ora la coada ca n-am stiut ca se lasa la casierie si nu la agenti) si mi-au promis ca ma suna in vreo doua zile. Chiar is curios daca se va intampla asta.

Revin cu un update dupa rezolvarea problemei. In cel mai rau caz reziliez contractul pentru el peste o luna si asta e.

link foto

LE: am primit dupa doua zile un alt model CityNet 4404 – SH care se porneste mai greu. Macar asta functioneaza cum trebuie.

2 thoughts on “Una calda si una rece cu RDS

  1. Adrian

    De ce îţi trebuie receiver HD? Nu îţi recepţionează TV-ul posturile HD direct din cablu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *