Cupa bloggerilor ieseni la gatit – Cum fu

Va spuneam aici ca urmeaza sa particip la Campionatul International de Gatit in Aer Liber, sectiunea dedicata bloggerilor din Kooperativa 2.0 ieseana. M-am luat cu treaba cu atatea sarbatori, cu pasca, cozonac si cele cuvenite si am ramas dator cu articolul de dupa.

Asadar, cu mic, cu mare ne-am strans sambata de dimineata sa incalzim ceaunele si sa dam drumul la treaba. Am fost un pic dezamagit ca s-au anuntat cel putin cinci echipe si am fost cu greu trei. Nu-i bai, nici nu stiti ce ati pierdut cei care n-ati venit. Cu asemenea experienta te intalnesti destul de rar in viata si este pacat ca ati ratat-o.

Sa revenim. Am facut echipa la gatit cu Bogdan si Mariana. Dupa ce am luat in primire legumele si carnea ne-am pus imediat pe treaba. Nu c-as vrea sa ma laud, dar noi am fost cei mai rapizi si in maxim o ora deja aveam totul la ceaun. Am tot gustat pe parcurs, am condimentat si am depus toate eforturile ca totul sa fie cat mai bun.

A urmat, bineinteles, degustarea, iar tensiunea a atins cote maxime. Am simtit pe pielea noastra (la un nivel mai mic probabil) cum este ca niste mari chefi din Europa sa-ti guste mancarea. Acum am inteles si eu prin ce stres trec cei care au participat la diverse concursuri culinare si au asteptat cu sufletul la gura rezultatul final. Suspansul te omoara si te tot gandesti la ce puteai sa faci sa fie mai pe placul lor.

Din pacate pentru noi, echipa “Blue Team” a luat medalia de argint, iar noi ne-am multumit cu o diploma de participare, iar in cazul meu si cu o poza cu Robert Rainford , vedeta la Food Channel TV si presedintele juriului.

Ca o concluzie finala, experienta unui asemenea eveniment este unica si poate la anul voi avea ocazia sa particip din nou. M-am bucurat ca au fost cel putin 10-15 persoane care s-au bucurat de mancarea noastra si care au apreciat-o. Este un sentiment placut sa poti imparti o mancare facuta de tine.

Vreau sa multumesc tuturor persoanelor implicate in organizare, celor care au venit sa ne sustina si celor de la Frarom Shop pentru unelte si vesela de prezentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *