Concediu Praid – Sovata

Am ajuns in concediul din acest an prin zona Praid – Sovata. Am sarit anul asta marea pentru ca n-am avut foarte multe zile de concediu si n-avea rost sa pierd o zi pe drum pentru doua nopti de cazare. Am ales aceasta zona ca era mai aproape de Iasi si am vrut sa mai vedem si alte locuri frumoase din Transilvania, ceea ce am si facut.

Am sunat si noi cu cateva zile inainte la diverse pensiuni, dar din pacate nu am gasit nimic liber/convenabil. Ne-am gandit ca mai bine ajungem acolo si gasim noi ceva la fata locului. Cum socoteala din targ nu se prea potriveste cu cea facuta acasa am umblat cam doua ore pana am gasit ceva liber si curătel.

Prin Sovata si Praid era cam totul ocupat, asa ca am luat drumul spre Reghin si la doar un km am gasit o pensiune linistita, departe de tot zgomotul oraselului. Casa Roza se numeste pensiunea si este situata la vreo 800 metri de rondul de la Penny in directia Reghin si apoi 200 metri abatere de la drumul principal. Este un semn in drum si nu ai cum s-o ratezi. Cazarea a fost cam 100 lei pe noapte, deci destul de acceptabil pentru conditiile oferite (tv, frigider, dus apa calda, acces la bucatarie si gratar, foisor).

In zilele urmatoare o sa va povestesc pentru terasa galbena din Sovata (de ocolit), ce mai aveti de vazut/facut prin zona, salina si strandul din Praid, Sighisoara, Transfagarasan, Rasnov, Pestera Valea Cetatii.

Stati pe aproape!

2 thoughts on “Concediu Praid – Sovata

  1. Mirela

    Imaginile sunt minunate. Este un loc special mai ales pentru cei care vor sa scape de jungla urbana.

  2. Pingback: De ocolit terasa galbena din Sovata | Ciprian & M's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *