Beneficiul voalat al saltelei de calitate

Nicicand nu m-am gandit ca intre saltele si o saptamana chinuita la locul de munca, aparent doua chestiuni foarte diferite, poate exista o relatie de cauzalitate. Se pare c-am privit ideea cu ochelari de cal. Sa argumentez.

Timp de mai bine de-o saptamana, o buna prietena, mi-a povestit aproape zilnic cum e asuprita si exploatata non stop de sefa ei. Un fel de sclava Isaura, doar ca nu spala rufe, cel putin nu la propriu.
Asa e, nimic ciudat pana aici. Doar am conturat rolul pe care, majoritatea celor cu o functie de conducere si-l exerseaza cu mandrie pe o astfel de pozitie. E intr-un fel inscris in fisa postului de sef sa condimenteze cu nasoale ziua de munca a angajatului.

Numai ca, in situatia prietenei mele, lucrurile stateau undeva la cealalata extrema. Pana in urma cu o saptamana, era o femeie cumsecade, vesela, care nu ii punea bete in roate. Tocmai de asta, prietena nu-i intelegea deloc atitudinea. Toata saptamana si-a facut o mie de griji, dezbatand amplu problema. Indiferent din ce colt al ei privea, ajungea la aceiasi supozitie paranoica: “i se pregateste la foc incet concedierea”.

Aseara, conform traditiei, ne intalniram. Imi pregatisem temeinic cuvinte de incurajare, sigura fiind ca trebuia sa recladesc din buna dispozitia distrusa de sefa ei. Dar, imi luasem fata de posomarata degeaba. Ea era toata un zambet larg, mai ceva ca intr-o reclama la pasta de dinti. O intreb:” A fost un test?Te-a promovat?”(asta era una din ipotezele mele). Raspunsul a venit ca rupt din alta conversatie: “A fost salteaua!!!Si-a revenit!”. Mi-a trebuit cateva minute si o cana cu vin fiert ca sa inteleg ca totul a pornit de la nepotelul sefei care a distrus salteaua, somnul matusii la un loc cu zilele placute la locul de munca ale prietenei.

[flickr]photo:6775393639[/flickr] Eu zic sa nu dam vina pe nepotel, ca e mic si nu stie nimic, si sa ne concentram asupra saltelei. Se pare ca o saltea chibzuit aleasa, nu numai ca ofera garantia durabilitatii, rezistentii si a un somn odihnitor, dar te ajuta sa te concentrezi la munca, fara sa le faci celorlalti viata amara.

Asa ca, data viitoare cand seful va prigoneste, incercati sa aflati daca foloseste saltele memory! S-ar putea sa descoperiti ca exista o cale mai simpla decat sperati in a va face munca mai usoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *