Cum afecteaza drumurile inchise economia

Cred ca toata lumea a vazut zecile de reportaje cu masinile inzapezite pe DN1 (dn=drum necirculabil conform @aiurea ) si pe alte drumuri de tranzit ale tarii. Printre ele sunt bineinteles si zeci de tiruri care transporta marfa/alimente de la punctul A la B. Aceste tiruri care stau pe loc zeci de ore nu aduc decat prejudicii economiei tarii.
Aveti mai jos o situatie, situatie care nu este singulara prin tara. Cam asa arata standurile de legume/fructe si vitrina cu carne de la Kaufland. Tirul lor cu marfa a ramas inzapezit undeva pe la Buzau.

[flickr]photo:6769292481[/flickr]
[flickr]photo:6769292807[/flickr]

Cine pierde de aici?Magazinele in prima faza, apoi clientii care nu-si pot procura cele necesare traiului de zi cu zi. Poate n-ar fi chiar asa nasoala situatia daca autoritatile si-ar fi facut la timp treaba, daca nu s-ar fi furat parazapezile (asta in cazul le-a mai pus cineva) si daca toti soferii s-ar fi gandit de doua ori inainte de a iesi pe drum. Sunt sigur ca printre cei ramasi inzapeziti sunt cel putin un 20% care nu au dotarile de iarna corespunzatoare si care au luat in deradere obligativitatea echiparii masinii cu cauciucuri de iarna.
Sa nu mai amintesc de masinile firmelor de curierat care nu prea mai pleaca zilele astea pe traseu 🙂

2 thoughts on “Cum afecteaza drumurile inchise economia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *