Tata si mama din abecedar

[flickr]photo:6184600172[/flickr] Cum toate problemele cu bac-ul si admiterea s-au rezolvat ingropat, a venit randul abcedarelor sa fie inspectate si criticate. Drept pentru care alianta antidiscriminare a tuturor taticilor a facut o analiza atenta si laborioasa a acestor manuale de capatai concluzionand ca figura paterna este grav reprezentata si discriminata. De unde aceasta concluzie va intrebati.. Ei bine, un reprezentant al acestei aliante sau mai multi au numarat de cate ori apare cuvantul mama si de cate ori cel al tatalui, raportul fiind de 108 la 40, de unde rezulta ca e vorba de discriminare.

Eu as numi-o doar o disproportie nefericita. Mi-e foarte greu sa cred ca un biet manual poate face diferenta in perceptia unui copil asupra imaginii materne sau paterne. Acest abcedar atat de blamat nu are cum sa-si impuna preferintele parintesti in defavoarea a ceea ce un copil pricepe si percepe traind in mijlocul familiei. Daca un tata este violent si abuziv in comportament, nici mentionarea cuvantului “tata” de 200 de ori nu-l poate salva sau transforma dintr-o reprezentare negativa intr-una angelica. Urmand acelasi rationament, faptul ca termenul de “mama” apare de 108 ori si este prezentata intr-o maniera pozitiva nu are nici o relevanta in perceptiei unui copil, daca acesta este agresat verbal sau fizic, maltrat de catre cea care i-a dat viata.

Perceptia este in stransa corelatie cu modul de relationare familiala si nu cu numarul de cuvinte alocat intr-un abecedar. Sa nu ne imbatam gratuit cu apa rece. Asa ca discutia despre copil, mama si tata trebuie dusa dincolo de paginile unei carti de scoala.

2 thoughts on “Tata si mama din abecedar

 1. anda_elena

  Mi s-a parut foarte amuzanta faza asta!
  Adica… un copil nu va suferi ca-l vede pe tat-sau doar seara, la culcare, dar va suferi ca nu-i mai des mentionat in abecedar!
  Asta cu discriminarea ma dispera si in cazul femeilor mult prea… disperate. Cu atat mai mult in cazul sexului tare (discriminat) 🙂

 2. Diana

  Nu numără și substantivele de gen feminin vs. alea de gen masculin? Nu ne dăm și mari credincioși și le ștergem pe cele de gen neutru?

  Cred că menționarea într-un abecedar citit la o vârstă la care majoritatea nu prea pricep multe, nu e nimic.
  Până la urmă, vorba ta, poți să numești un părinte de mii de ori pe zi unui copil; dacă nu e acolo atunci când trebuie, tot degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *