Adevaratul dezastru

Am impresia ca la noi mass-media isi umbreste treptat rolul de transmitator al unor informatii de interes public cu unul de terorist sadic. De ce spun asta?

Pentru ca presa si televiziunea indeosebi, si-au propus sa devina un soi de bin laden al psihicului uman. Altminteri nu inteleg de ce non stop sunt bombardata cu informatii legate de nenorociti care s-au sinucis, psihopati care omoara cu sange rece, accidente infioratoare sau moartea teribila a unor Nimeni pe pamant. De ce m-ar interesa pe mine aceste lucruri si cu ce imi modifica existenta cunoasterea lor??? Stiu prea bine ca lumea in traim nu e numai lapte si miere. Imi dau si eu seama ca o simpla deplasare cu masina se poate finaliza tragic fara sa ai nici o vina. Sunt constienta ca e absolut posibil ca sa devin tinta unui bolnav mintal. Si stiu ca moartea unui om, si implicit a mea, e inevitabila.

Dragi slujbasi ai mass mediei, nenorocirea este imprevizibila. Nu stii daca si cand se va intampla. Incetati sa mai inoculati ideea dezastrului ca fenomen iminent. Cat priveste acest gen de subiecte, lasati-ma sa fiu ignoranta! Nu le mai postati pe prima pagina a ziarului sau in capul listei cu stiri ale zilei! De fapt, adevaratul dezastru e ca ne place nenorocirea celuilalt!

One thought on “Adevaratul dezastru

  1. gabriela

    Din nefericire sunt prea putini cei care ii intereseaza mai vesele, oricum acestea sunt net inferioare ca numar in fata nenorocilor care se intampla in lumea asta. Un lucru bun ar fi ca te gandesti ca altuia ii merge mai rau decat iti merge tie si incepi sa ganesti mai pozitiv, faptul ca nu esti singurul care trece printr-o problema majora iti da curaj sa infrunti mult mai multe. Pe noi restul, cei fara prea multe “nenorociri” ni se pare groaznic sa luam la cunostinta cu tot raul care se intampla in jurul nostru si preferam sa traim in lumea noastra roz. Faptul ca se publica atatea nenorociri trebuie privit sub mai multe aspecte si sa incercam sa invatam cate ceva din ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *